Gemarmerde amandelcake met cacao
1 cake - 10min voorbereiding + 40-50min baktijd
Ingrediënten
100g amandelmeel
20g Psyliumvezels (zie tip onderaan)
2 kflpl bakpoeder
2 eetlpl rauwe cacao
4 eieren op kamertemperatuur
100 ml vloeibaar eiwit (zie tip onderaan)
1 medium rijpe banaan
2 eetlpl ahornsiroop
20g gesmolten kokosolie
Scheutje amandelmelk (ongezoet)
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180° warme lucht.
Kom 1: Meng de droge ingrediënten zonder de cacao.
Kom 2: plet de banaan en voeg de eieren, het eiwit, ahornsiroop en de gesmolten kokosolie toe. Voeg dit geheel bij de droge ingrediënten en meng goed door.
Neem een 5tal eetlepels van de mix in een aparte kom en meng daar het cacaopoeder onder. Voeg nu wat amandelmelk toe om het geheel goed te mengen.
Leg bakpapier in een cake bakvorm. Giet eerst een dunne laag basismix, daarop de mix met cacao en terug een laag basis mix. Meng op enkele plaatsen met een vork van beneden naar boven. Bak in een voorverwarmde oven op 180° warme lucht, 40-50 minuten.
Smakelijk !
Tip: psyliumvezels zijn te koop bij onder andere Kruidvat, Holland&Barret, pit&pit, de notenshop, bodyandfit.
Tip: vloeibaar eiwit is te koop bij onder andere Delhaize en bodyandfit.
Website Design Program